Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Όσο φαίνομαι!


Τι να 'ναι αυτό που σε κρατάει νέο; Το ότι δεν παντρεύτηκες;  Καλό γονίδιο; Γυμναστική, διατροφή; Η έλλειψη άγχους ; Παλιά πίστευα πως νέος μένει όποιος έχει νεανική ψυχή και ματιά! Όποιος έχει μάτια που διψάνε για κάτι καινούργιο, για την επομένη πρόκληση και έκπληξη της ζωής  ͘ αυτός μένει για πάντα νέος.


Μια γυναίκα που είχα στην οικογένεια και έζησε πολλά χρόνια, ήταν νέα  ,τουλάχιστον…  ως τα 100..δηλαδή 3 χρόνια πριν την χάσουμε..ήταν τότε που πήρε το μαντήλι και έσυρε το χορό στο γάμο του εγγονού, και ας έχασε παιδιά, εγγόνια, δυο συζύγους, και ας μην κολύμπησε ποτέ, γιατί είχε άλλες έγνοιες απ' το να πάει στη θάλασσα, και ας μην έμαθε γράμματα, γιατί έπρεπε να δουλέψει, και ας μην έβαλε άλλο χρώμα φόρεμα εκτός από μαύρο  ͘ αλλά ήταν πάντα νέα, πάντα με χιούμορ, έτοιμη να γίνει το πειραχτήρι της παρέας και να πάρει τα φώτα ακόμα και από μωρά παιδιά, δίνοντας αγάπη σε όλους .Πως  να μη την αγαπώ, αυτή τη μάγισσα. Είναι ένα είδος μαγείας ,το να μπορείς, να εξοικονομείς χρόνο απ 'τη καθημερινότητα σου, να μην αφήνεις ούτε ένα λεπτό χαμένο. να μη ξοδεύεις χρόνο στο να προσπαθήσεις να είσαι ευτυχισμένος.

Συνήθως γεννιέσαι ευτυχισμένος, και κάνεις ότι μπορείς για να το χαλάσεις  ͘.Ξοδεύεις χρόνο για να μαζέψεις υλικά αγαθά, για να σχολιάσεις  τη ζωή του άλλου, για να καλύψεις τις ελλείψεις ,υλικές, σωματικές και οικονομικές, για να βρεις ένα σύζυγο... και μετά; Kαι μετά να σπαταλάς το χρόνο σου στο να προσπαθείς να βρεις την ευτυχία που 'χες μικρός. Ανέβα σε μια σχεδία που ταξιδεύει στη θάλασσα της ζωής με όσα έχεις, κοίτα γύρω τη φύση και κράτα όσα έχεις και ας είναι ελαφριά, για να μη τα χάσεις ψάχνοντας άλλα, τάχα πολυτιμότερα ,αλλά βαρύτερα για τη σχεδία  και τη ψυχή σου. Μη βουλιάξεις για να γίνεις ευτυχισμένος με το ζόρι.

Δεν υπονοώ πως δεν πρέπει να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες- ανάγκη από περιττά, να μην έχουμε. Αν κάτι μας στεναχωρεί, πέτα το απ 'τη σχεδία, μη το κρατάς ,βαραίνεις….


εγώ πάλι μίκρυνα στα γενέθλια ,γιαγιάκα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.