Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

...που θα πάει


...και ανακαλύφθηκε ο τροχός, και τον χρησιμοποιήσαμε παντού, και μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη  ͘μέχρι και όταν μας φέρεται κάποιος άσχημα,''η θεωρία του  τροχού μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.
-Που θα πάει, θα γυρίσει και ο τροχός..σκέφτεσαι εκδικητικά

και περιμένεις το γύρισμα ,και ο χρόνος περνάει και δεν το βλέπεις αυτό το γύρισμα, και έρχονται και άλλα όμορφα, και άλλα άσχημα και απλά το ξεχνάς. Εγώ πάλι θα πω , πως δεν το ξεχνάς απλά έχεις ερμηνεύσει λανθασμένα το ''γύρισμα του τροχού''.
Άλλοι το λένε κάρμα, άλλοι τροχό που γυρίζει , άλλοι θεία δίκη, άλλοι συμπαντική νομοτέλεια  , οι αρχαίοι Έλληνες νέμεσις, κάθαρσις .Τι είναι όμως είναι στην ουσία ;
Απλά ένας πολλαπλασιαστής και εξισορροπιστής συναισθημάτων. Όταν με μια σου πράξη με έκανες να νιώσω άσχημα, κάποια στιγμή, όχι απαραίτητα άμεσα, θα νιώσεις πολλαπλάσια άσχημα και όχι απαραίτητα από την ίδια πηγή(εμένα), ούτε με τον ίδιο τρόπο. Π.χ. ο εργοδότης σου σε προσβάλλει  και σε υποτιμά. Ο τροχός που θα γυρίσει, δε σημαίνει πως μια μέρα ο εργοδότης σου θα γίνει υφιστάμενος σου και θα τον προσβάλλεις εσύ. Σημαίνει πως η απαξίωση που ένιωσες εσύ σε ένα βαθμό, θα την νιώσει και αυτός σε πολλαπλάσιο βαθμό στο μέλλον π.χ,από τη σύζυγο του , που τον θεωρεί ίσως κακό εραστή, και του φέρεται σαν σκουπίδι.

Ίσως λίγο απλοποιημένα τα παραδείγματα , αλλά τελικά έτσι είναι, και τελικά αυτό θα καθαρίσει την ψυχή μας και μόνο. Τα συναισθήματα έχουν από μόνα τους μια δύναμη καθοριστική για την έκβαση της μέρας μας και της ζωής μας. Μας κλέβει τη σειρά στη τράπεζα ένας, νιώθουμε μ***κες, χάνουμε 10',στραβώνουμε για  τις επόμενες ώρες της μέρας. Μας παρατάει με άσχημο τρόπο ένας σύντροφος, γεμίζουμε την ψυχή μας, στην αρχή με απογοήτευση, θλίψη, ανασφάλεια, μετά θυμό και εκδικητικότητα, περιμένοντας να πάθει το ίδιο και αυτός. 
Και όλα αυτά τα συναισθήματα καθορίζουν και την μετέπειτα πορεία της ζωής μας, με το να φερόμαστε άσχημα ή επιφυλακτικά στις υπόλοιπες σχέσεις μας.
 Ενώ αν αφήσεις αυτή την εξισορρόπηση συναισθημάτων να κάνει τη δουλειά της και εσύ να μαλακώσεις..η ζωή σου θα συνεχιστεί απελευθερωμένη απ' τα '' απ΄την απόρριψη συναισθήματα''... Μια μέρα , που εσύ απλά θα ζεις τη ζωή που μόνο εσύ ένιωσες και ήθελες, αυτός θα νιώσεις πολύ πιο άσχημα απ ότι ένιωσες , εσύ όμως δε θα είσαι εκεί να γελάσεις χαιρέκακα και να τρίψεις τα χέρια από εκδίκηση, καταναλώνοντας ενέργεια για το δικό του κακό,


 ͘εσύ θα ζεις και θα νιώθεις τη δική σου ζωή κάπου αλλού, γιατί ο τροχός γυρίζει , αλλά δεν σε αφορά.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.