Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

δεν είσαι λάθος - είσαι περαστικός

   

  Οι άνθρωποι γύρω μας, φιλικοί και  ερωτικοί σύντροφοι, δεν είναι απογοητευτικοί, απλά πρέπει να τους τοποθετούμε σε σωστή θέση στη ζωή μας. Ποτέ παραπάνω από ότι τους αξίζει~
έχετε αναρωτηθεί πόσα χαρτομάντιλα θα εξοικονομούσαμε και πόσα δράματα θα αποφεύγαμε αν  ξέραμε να οργανώνουμε σωστά τη ντουλάπα των προτεραιοτήτων μας;  Βέβαια, αυτή η γνώση της ορθής και λειτουργικής οργάνωσης, δεν είναι κάτι έμφυτο, είναι μια αέναη διαδικασία που ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία. Πρόκειται για μια διαδικασία που προχωρεί χέρι χέρι με την συναισθηματική και κοινωνική ωρίμανση, στη πορεία της ζωής. Σε νεαρές ηλικίες, βαφτίζουμε τους λάθος ερωτικούς και φιλικούς συντρόφους ’’απογοητευτικούς’’ και την στιγμή του διαφωτισμού και της αναγνώρισης του ‘’λάθους’’ μας, η στενοχώρια και η απελπισία μας κάνει να υποδυόμαστε με απαράμιλλο ταλέντο πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρχαίες τραγωδίες. Εκεί θέση παίρνουν κλάματα και  πολύωρες συζητήσεις με άλλους φίλους για να μας επιβεβαιώσουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι λάθος και εμείς είμαστε οι σωστοί. Μια ανάλογη κατάσταση σε μια πιο ώριμη ηλικιακή φάση, θα τερμάτιζε πολυ νωρίτερα και χωρίς δράματα γιατί η χαρτογράφηση της σχέσης θα ήταν πιο ευκρινής από την αρχή βάσει της εμπειρίας μας. Αλλά κατά κόρον, επειδή η ηλικία δεν συμβαδίζει πάντα με την ωριμότητα, το δράμα και η απογοήτευση είναι καθημερινότητα και παντού ηχεί η εξιλεωτική για μας φράση ήταν ο ''λάθος'' άνθρωπος. Μας καλμάρει η αίσθηση ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και φταίει ο άλλος-ο λάθος.
 ‘’ Ένσταση κύριε πρόεδρε’’ θα πω….  Η λέξη ‘’λάθος’’ θα πρέπει να έχει σημείο αναφοράς τη θέση την οποία δίνουμε μέσα στη ζωή μας σε αυτά τα άτομα. Λάθος είναι να θεωρούμε στενούς φίλους, κάποιους  ανθρώπους στον περίγυρο μας ,που κατά καιρούς, οι περιστάσεις και οι συγκυρίες μας φέρνουν συχνά σε επαφή. Όπως λάθος είναι να θεωρούμε συντρόφους ζωής, άτομα που δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν στη ζωή μας για πολύ. Άτομα που εκείνη τη περίοδο απλά θέλουν συγκεκριμένα πράγματα που τους λείπουν, τα οποία εμείς τυγχάνει να τα έχουμε σε περίσσεια. Όλα λοιπόν είναι θέμα οργάνωσης και –κυρίως- όλα είναι απλά! Και με ‘’ορολογία ντουλάπας’’  αν κάποιος κρυώνει και εμείς έχουμε μια δεύτερη ζακέτα να προσφέρουμε, δε σημαίνει ότι όταν ζεστάνει ο καιρός και η ζακέτα μας του είναι περιττή θα συνεχίσει να θέλει να είναι μαζί μας …(μπορεί να ψάχνει τότε κάποιον με air-condition βρε αδερφέ)
  Κάποιοι άνθρωποι είναι περαστικοί από τη ζωή μας και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι αυτοί οι διάττοντες αστέρες, που θα λάμψουν πολύ και για λίγο, για να δώσουν λίγο φως στη ζωή μας, με τα ‘’μαθήματα’’ που θα μας δώσουν. Μη ξεχνάτε πως αυτός που έρχεται και φεύγει βιαστικά, είναι αυτός που θα δώσει περισσότερη ομορφιά σε αυτόν που θα έρθει για να μείνει. Η αγάπη είναι μια πηγή ενέργειας που η δύναμη της αυξάνεται γεωμετρικά όσο περνάει ο χρόνος.
Αν αγαπάς, δεν κοιτάς το ρολόι
Αν έχει ουσία κάτι, δεν θέλεις να έχει ημερομηνία λήξης πάνω του
Aν σε αγαπάει και αυτός, δεν θα είναι περαστικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.