Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

η πατρίδα του εαυτού σου














…το λεξιλόγιο των τελευταίων ημερών, είναι γεμάτο σύνορα, κλείσιμο, απαγορεύσεις ,και ένα ολόκληρο γεωπολιτικόοικονομικό παιχνίδι, ωραία στημένο σε ψυχές που δυστυχώς απαριθμούνται ως απλά νούμερα

..και το μυαλό για να ξεφύγει πάει σε άλλα σύνορα, και σε άλλα νούμερα,  ͘στα ''νούμερα '' που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και φουλάρουν το ψυχικό μας ντεπόζιτο με αμόλυβδη απογοήτευση.
Γιατί ; Γιατί δεν οριοθετούμε τα σύνορα μας, γιατί αφήνουμε ανεξέλεγκτα τον κάθε επισκέπτη να μπει στα ενδότερα μας, χωρίς να δώσουμε ''στοπ'','' όχι'' και έλεγχο. Μας βολεύει να μεταφέρουμε ευθύνες στον κάθε πρίγκιπα που αποδείχτηκε βάτραχος, στον κάθε φίλο που αποδείχτηκε απλά καλοπερασάκιας. Δεν σκεφτήκαμε όμως ότι είμαστε ενήλικοι και ότι βάσει της προσωπικότητας και κοσμοθεωρίας που έχουμε σχηματίσει, έχουμε κάποια όρια σε πράγματα που μπορούμε να δεχθούμε και να κάνουμε. Για να μιλήσω με παραδείγματα, πόσες φορές κάποιος επίδοξος πρίγκιπας -από τους πολλούς που κυκλοφορούν -δεν σας είπε πως δεν θέλει σχέση, αλλά κάτι χαλαρό και εσείς (αν και η ψυχούλα σας ζητά αυτό το περιβόητο δέσιμο), για να μη χάσετε το πρώτο αποκούμπι που βρέθηκε μπροστά σας, συναινέσατε..; Βέβαια στο βάθος του μυαλού σας  όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ελπίδας, μήπως αλλάξει κάτι..μήπως ξεγελαστεί..μήπως δε ξέρω τι..
Και κάπου εκεί, ξεχνάς ότι η δική σου προσωπικότητα, η δική σου πατρίδα, έχει όρια και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τέτοιες καταστάσεις..και στο χάσιμο των ορίων εμπεριέχονται και πολλά δεινά( εκτός από απλές ερωτικές απογοητεύσεις) , και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό ,είναι η βία σωματική και ψυχική..

Φυσικά κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του θέλω, τα πράγματα που μόνο εκείνος μπορεί να κάνει, τα δικά του όρια. Και αυτό είναι τόσο ,μα τόσο γοητευτικό και ωραίο. Είναι τα όρια που θέτεις, που καθορίζουν ποιος είσαι , ͘χωρίς να σημαίνει ότι όποιος έχει διευρυμένα όρια  είναι και χειρότερος από αυτόν που θέτει τα στενά όρια. Ο καθένας έχει την ομορφιά της διαφορετικότητας. Και η ευτυχία εντοπίζεται στο να μπορείς να τα διατηρήσεις  και να κάνεις υποχωρήσεις μόνο  όταν οι προθέσεις είναι καλές. Πάντα θα υπάρχουν και οι ''Δούρειοι Ίπποι'', αυτοί που θέλουν να εξαπατήσουν,  για να κάνουν ένα βήμα μέσα μας ,στα ερωτικά ,ηθικά και εργασιακά μας ύδατα…και αναπτύσσεις διαίσθηση και δύναμη όσο μεγαλώνεις..και πάλι εκεί, είναι αυτοί που θα πουν τα ψέματα τους, θα αναπτύξουν νέες τεχνικές για να εισβάλλουν.Και θα υπάρξουν στιγμές αδυναμίας και χαλαρότητας, που θα καταπατηθείς,  ͘αλλά εκεί, έχεις και κάποιους καλούς φίλους ή ''αγγελάκια'', να σου πουν..εεεεπ…

..μη ξεχνάς τα όρια σου είναι η ομορφιά σου





*κανένας παραλληλισμός με αυτή τη τραγική επικαιρότητα που ζούμε ,και κυρίως τη καθημερινότητα που κάποιοι άλλοι ζουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.