Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

the good fighter-the good timer (bad timing)

…ήταν όλα τέλεια..ρε συ, απλά δεν υπήρχε σωστό timing.
Και αν και δεν είμαι των άκρων, στη περίπτωση αυτή θεωρώ πως το timing είναι μια υπέροχη δικαιολογία.
Είναι μια δικαιολογία, που απαλύνει πληγές, που μας βγάζει από πιο στενάχωρες σκέψεις, που βοηθάει να κλείνουμε καταστάσεις και ''κύκλους''. Και ως προς αυτό, δεν μπορώ  παρά να υποστηρίξω, πως, ότι κάνει τη ψυχή μας πιο ελαφριά, είναι θεμιτό. Ωστόσο δε μπορώ να εθελοτυφλώ, και να το ιδιοποιηθώ σαν αιτία για καταστάσεις που δεν έδεσαν, δεν πέτυχαν, δεν προχώρησαν. Τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο τετράγωνα κάποιες φορές, αλλά κυρίως πιο σκληρά για να  αποδεχτούμε αυτή την ''απλότητα''.
-Δεν με θέλει γιατί είναι σε άλλη φάση, θέλει να μείνει μόνος, μόλις χώρισε, μόλις μπήκε σε μια σχέση, έχει πολλή δουλειά, δεν έχει καθόλου δουλειά, μένει μακριά, μένει εδώ, αλλά θέλει να φύγει μακριά κτλ…
Είναι μια μεγάλη λίστα, απύθμενης εφευρετικότητας, που κάποιες φορές απ' την πλευρά του ''θύτη'' γίνεται με δόλο, αλλά κάποιες φορές το πιστεύει βαθιά και ο ίδιος πως είναι μια  αιτία απ' τη λίστα, που τον εμποδίζει να βρεθεί στο σωστό timing. Και τα δύο είδη κινήτρων όμως έχουν ως αποτέλεσμα, το να αποκοπείς πιο ξεκούραστα και πιο βολικά από ένα άτομο.
Και θα ξαναπώ, πως κάποιες φορές το πιστεύει και ο ''θύτης'' ότι του φταίει αυτό το λάθος timing, αλλά μέσα του γνωρίζει πολύ καλά, πως αν δεν χρησιμοποιήσει αυτήν τη δικαιολογία, θα μπει σε μια κοπιαστική διαδικασία ξεβολέματος και ίσως συνεχών αγώνων για να πετύχει μια νέα υπέροχη συνήθεια πιο γεμάτη και δελεαστική από αυτή που ζούσε. Πίσω απ 'το bad timing κρύβεται το ''δεν θέλω αρκετά'' ή το ''φοβάμαι να θέλω αρκετά''.
Όσο για το ''θύμα'', αυτόν που γίνεται ο δέκτης του ακούσματος του bad timing, ίσως και αυτός να έχει βολευτεί σε μια ηρεμία και να μην είναι έτοιμος να δεχτεί ουσιαστικά μια νέα αλλαγή ,δυνατή και ολοκληρωτική στη ζωή του. Ίσως να έχει βολευτεί στα δράματα που του δημιουργούν οι αδιέξοδες καταστάσεις - είναι και το δράμα, ένα ναρκωτικό. Δημιουργεί μια ένταση τόσο  μεγάλη στην επίπεδη και ανάλατη ζωή, όσο θα δημιουργούσε ένα νέο ξεκίνημα.
Και στις δυο πλευρές το bad timing είναι μια υπέροχη δικαιολογία, που κρύβει φόβο και ατολμία για το άγνωστο. Αυτό δε σημαίνει πως το άγνωστο είναι απαραίτητα καλύτερο ή με σίγουρη ευτυχή έκβαση, και εδώ έρχεται ο παράγοντας ένστικτο και ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα τα βάλει κάτω και θα δει αν αξίζει. Αν δεν αξίζει, αυτή η ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μπορεί να θέσει στιβαρά, και ειλικρινά τη πραγματική αιτία του αδιέξοδου, και όχι να κρυφτεί πίσω από λάθος χωροχρόνους, που θα βάλουν λίγη χρυσόσκονη στα πραγματικά αίτια.
Όταν δεν ακούσεις για bad timing, έχεις να κάνεις με ένα ειλικρινές άτομο που θα σε αφήσει στην ησυχία σου (όσο σκληρή και ανιαρή και αν είναι), ή έχεις να κάνεις με το δικό σου άνθρωπο που θα μονομαχήσει και με κανέναν δράκο, βρε αδερφέ..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.