Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

μισό,σε μισώ


 Μια ζωή ψάχνεις το άλλο σου μισό..και δεν το βρίσκεις, γιατί δεν υπάρχει..Ο πλανήτης γέμισε μισά, που ψάχνουν άλλα μισά  ,για να ευτυχήσουν. Και πρέπει να επικεντρωθούμε στα '' μισά '' που είναι οι κυνηγοί, και όχι στα μισά που αναζητούνται. Αυτά τα ''μισά'' είναι που απειλούν την ευτυχία του πλανήτη ,και όχι τα άλλα ''μισά'' που δεν μπορούν να βρεθούν.



Οι περισσότεροι γύρω μας, μεγαλώνουν βιολογικά, και το κομμάτι ανάπτυξη και εξέλιξη της προσωπικότητας το αφήνουν σε δεύτερη μοίρα, έως, τους είναι και αδιάφορο. Τους αρκεί να κάνουν 2-3 πράγματα στη ζωή  και μετά να ψάξουν να βρουν ένα ταίρι να δέσει το κοινωνικό γλυκό. Πολλοί χάνουν ψυχή  και σωματικά αποθέματα στην αναζήτηση αυτή. Άλλοι χάνουν και την αξιοπρέπεια τους και οι περισσότεροι τον ύπνο τους. Τους αρκεί να βρεθεί αυτό το ρημάδι ,το πολυπόθητο ''μισό''  ͘δεν τους ενδιαφέρει ότι και οι ίδιοι είναι ένα ''μισό''. Μόλις βρουν αυτό  το άλλο ''μισό'' λοιπόν, σχηματίζουν ένα μπαλωμένο ολόκληρο, που θα αντέξει, όσο μπορούν να κρατηθούν τα προσχήματα, όσο τα ψυχικά αποθέματα κρατήσουν, όσο αντέχουν να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι ''  σημασία έχει ότι βρήκα το άλλο μου 'μισό και ολοκληρώθηκα''. Γιαλαντζί ολοκλήρωση. Και ύστερα από το φαινομενικά τέλειο ζευγάρωμα ,έρχεται η φθορά, ο ανταγωνισμός, η ανάγκη να επικρατήσει ο δυνατότερος ( που θα γίνει χειριστικός ),ή ο πιο ελκυστικός(που θα απιστήσει).Και πνιγόμαστε σε μια θάλασσα, μη ευτυχισμένων ''μισών'', που στο βωμό της τέλειας- και σε σωστό κοινωνικά timing -σχέσης, θυσίασαν (συνειδητά) κάποτε, μια γεμάτη σεβασμό σχέση με τον εαυτό τους και με το ταίρι τους.
  
Ο άνθρωπος ,στο πέρασμα των ετών πρέπει να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, κάτι που είναι  άσχετο με  μόρφωση ή οικονομική αποκατάσταση. Όταν λέμε για γεμάτη, ολόκληρη προσωπικότητα, εννοούμε, ένα ενήλικα, που έχει αναρωτηθεί ,τι του αρέσει να κάνει, τι απεχθάνεται, τι όρια έχει, τι μπορεί να προσφέρει και τι θέλει να απολαμβάνει, χωρίς να προκαλεί κακό στους υπόλοιπους. Ένα τέτοιο προφίλ ανθρώπου, έχει λιγότερες πιθανότητες, να βαρεθεί, να απατήσει, να εξαπατηθεί, να κακοποιήσει και να κακοποιηθεί από ένα αναλόγων χαρακτηριστικών τύπο ανθρώπου.

 Και φυσικά, θα περάσουν περίοδοι ''εκπτώσεων ''στη ζωή μας, και φυσικά θα θελήσουμε ''μισά'', αλλά μόνο γιατί είναι στιγμές αδυναμίας, ή φάσεις που  συνειδητά έχουμε ανάγκη λίγο και την ελαφρότητα του λίγου -  ͘έχει και  το λίγο μια μικρή εφήμερη γοητεία. Και φυσικά ,κανείς δεν εγγυάται ότι δυο ολοκληρωμένοι άνθρωποι θα είναι για πάντα μαζί. Ο στοιχειώδης  σεβασμός σε εαυτόν και στον διπλανό ,δε θα λείψει, και αυτό είναι βασικό, για την αποφυγή πληγωμένων και κατσουφιασμένων ψυχών, που κάνουν κακό και στις υπόλοιπες ψυχές, στο παιχνίδι της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.



Και δεν είναι σκέψεις κάποιου που δεν αναζητά το τραγούδι της ζωής σε ντουέτο, αλλά κάποιου που έχει διαχωρισμένα στο μυαλό, τα κριτήρια για το εφήμερο(χρειάζεται κάλυψη και αυτή η ανάγκη),και το δέσιμο το όμορφο το δυνατό και ώριμο, όσο και αν κρατήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.